Marlinda Uhrig

“Je hebt een droom, daar wil je voor gaan, maar je kent de taal en de regelgeving niet. Ik wil niet dat we een ‘ik vertrek aflevering’ worden, dus hebben we Marja gevraagd ons te helpen met de complete relocation.”

Aldus Marlinda Mennes. Samen met haar man en twee dochters van 7 en 4 jaar is Marlinda in december 2022 geëmigreerd naar het dorpje la Pobla de Vallbona in Valencia. Match Better Valencia heeft hen bijgestaan met raad en daad.

“Mijn man en ik hadden het al jaren over emigreren naar het buitenland maar we hebben het lang niet aangedurft. Er zijn 100 redenen om het niet te doen. Omdat je het echt wil is de enige reden om het wel te doen. Dus bedachten we vorig jaar toch maar eens rond te gaan kijken in Spanje. Niet te zuidelijk omdat het te warm is in de zomer, liefst in de buurt van een stad, dicht bij de kust en een vliegveld. Al onze wensen kwamen samen in de buurt van Valencia.”

Na een zoektocht en verschillende bezichtigingen, waaronder een aantal samen met Match Better Valencia, sprak een vrijstaande woning in la Pobla de Vallbona een half uurtje van de stad Valencia Marlinda en haar gezin wel aan.

“We waren op zoek naar een huis een beetje in de bergen. Ik wil vrijheid en kunnen doen en laten wat ik wil zonder dat ik na hoef te denken of iemand het ziet of hoort. Wat verder van de stad af krijg je ook meer voor je geld. Ons huis op de campo heeft het allemaal: vrijstaand met uitzicht op de bergen, 2.000 m2 grond, zwembadje en een gastenverblijf voor familie en vrienden die overkomen vanuit Nederland.”

Marlinda vond het erg belangrijk dat er direct vanaf het begin iemand meekeek, zodat ze geen fouten zou maken of zaken over het hoofd zouden zien. Al vrij snel hebben zij daarom Marja van Match Better Valencia betrokken om mee te kijken bij het concreet maken van hun plannen.

“We wilden onszelf niet in de nesten werken. Direct al heeft Marja ons concreet kunnen helpen omdat het huis niet geregistreerd bleek te zijn toen we het wilde kopen. Dit moest uitgezocht en wel geregistreerd worden, wat zo’n drie maanden heeft geduurd. Toen het geregeld was, zaten we een week later bij de notaris om te tekenen. Marja heeft ons met de gehele relocation geholpen, als een soort checklist zodat we niets zouden vergeten. Ze is veel meegegaan omdat zij Spaans spreekt en de kennis vanuit Spanje heeft.”

Marlinda geeft aan heel tevreden te zijn met de hulp van Match Better Valencia.

“We zijn ontzettend blij met de begeleiding van Match Better Valencia. Marja zelf heeft zoveel kennis, ze is duidelijk en recht door zee. Als er iets geregeld moet worden, gebeurt het snel. Ook hebben we met Suzanne en Julian heel prettig gewerkt. We hadden het echt niet gekund zonder hen.”

Delen

Alexandra en Peter Kiel