Particulieren

Waarom verhuizen naar Valencia?

De beste stad voor expats

Klimaat

Het milde klimaat van Valencia betekent dat je veel buiten leeft, het hele jaar door. Geen eindeloze herfst- en wintermaanden meer binnen vanwege aanhoudende regen en kou, maar gewoon heerlijk buiten op het terras eten, zelfs in november. Weekendjes erop uit met je gezin of met z’n twee, genieten van de prachtige omgeving, zonder je druk te hoeven maken over het weer. Laat die paraplu maar thuis.

Goede scholen

Goede Spaanse en internationale scholen, uitmuntende sportfaciliteiten en uitgebreide universiteitscampussen, Valencia is ook voor onderwijs een goede keuze, voor zowel kinderen als volwassenen. Is je Spaans nog niet erg vloeiend? Er zijn veel talenscholen in de stad, voor complete beginners en gevorderden. Zo voel je je helemaal thuis in de stad en de taal binnen no time.

Een internationale sfeer

Veel nieuwkomers willen graag volledig integreren in het Spaanse leven, maar een levendige expatgemeenschap helpt ook om je snel gesetteld te voelen in Valencia. Gelukkig heeft Valencia volop inwoners uit alle hoeken van de wereld, waarvan velen hier zijn komen wonen om net als jij een nieuw leven op te bouwen in de zon. Mensen leren kennen is hier geen probleem, met genoeg activiteiten voor expats waaraan je deel kunt nemen.

Particulieren

Emigreren naar Valencia, Spanje, waar begin je?

Je droomt ervan om naar Spanje te verhuizen, en je wilt je zo goed mogelijk voorbereiden. Het is een grote stap! Zeker als je ook kinderen hebt, maak je je waarschijnlijk zorgen hoe dat allemaal zal gaan, met scholen, taal, en ergens helemaal overnieuw beginnen als gezin. Maar ook als koppel of single komen er vragen op je af.

Wat zijn de beste wijken in Valencia om te gaan wonen? Wat voor documenten heb ik nodig om in Spanje te wonen en te werken? Formaliteiten, huisvesting, scholing, het organiseren van gezondheidszorg, het zijn allemaal zaken waar je aan moet denken bij verhuizen naar Spanje. Match Better Valencia kan je hier als geen ander bij helpen.

Wij zijn ervaren, hebben de juiste contacten en het is onze passie om mensen zo goed mogelijk te begeleiden. Ook als je hier niet het hele jaar gaat wonen, maar op zoek bent naar een tweede huis in Spanje, kan ons team van experts je helpen om jouw droom werkelijkheid te maken, van zoektocht tot sleuteloverdracht.

Marlinda Uhrig

Alexandra en Peter Kiel

Familie in Alzira

Zie alle testimonials

Hoe wij je kunnen helpen

1

Huisvesting

Of je nu wilt huren of kopen in Valencia, wij hebben uitstekende contacten met de lokale makelaars in Valencia en kunnen voor jou een objectieve selectie maken van geschikte woningen. Wil je een appartement in de binnenstad of liever een villa met zwembad in een aangrenzend dorp? Wij maken op basis van jouw wensen een selectie en sturen deze per mail naar je toe.

Wanneer je dan in Valencia bent, gaan we samen de gekozen woningen bezichtigen. Dit kunnen zowel huurwoningen als koopwoningen zijn, of een tweede huis als investering. Ook kunnen wij je adviseren over eventuele verbouwingen en renovatieprojecten.

2

Scholen

Het vinden van een goede (internationale) school in Valencia is voor de meeste gezinnen het belangrijkste onderdeel van de verhuizing. Als de kinderen zich prettig voelen in hun nieuwe omgeving en zich thuis voelen op school, is dat vaak al een hele zorg minder. Er zijn in Valencia ontzettend veel internationale, tweetalige en Spaanse scholen om uit te kiezen en dit kan nogal overweldigend zijn.

Daarom is het goed om te weten dat Match Better Valencia een selectie heeft gemaakt van de allerbeste scholen voor jouw kinderen. We gaan samen met jou een voorselectie maken en deze scholen bezoeken om een idee te krijgen hoe het is. Eenmaal een keuze gemaakt, dan begeleiden wij je bij de aanmelding. Wil je zelf ook graag Spaans leren? Wij werken samen met een gerenommeerd taleninstituut in het hartje van Valencia.

3

Formaliteiten

Zie je er tegenop om zelf alle papierwerk te moeten regelen voor het verhuizen naar Valencia? Wij doen het graag voor je.
Match Better Valencia is een ervaren partner in het organiseren van de nodige wettelijke formaliteiten en weet inmiddels prima de weg in bureaucratisch Spanje.

Zo helpen wij je met het aanvragen van een NIE-nummer (fiscaal nummer voor buitenlanders), residentie of verblijfsvergunning, organiseren van een ziektekostenverzekering, inschrijven bij de gemeente en het openen van een bankrekening. Met de juiste informatie en opvolging beschik je binnen korte tijd over alle belangrijke documenten.

Wij helpen je met alles

Match Better Valencia

Match Better Valencia is een gerenommeerd adviesbureau in Valencia. Al sinds 2010 helpen wij mensen met alles dat ze nodig hebben bij hun verhuizing naar Valencia. Door gebruik te maken van ons uitgebreide netwerk van contacten zijn wij in staat de juiste match voor jou te vinden, in huisvesting, scholen of op zakelijk gebied.