Over Ons

Wil je naar Valencia, Spanje emigreren voor een nieuw leven in de zon, of je droomt ervan om je bedrijf te vestigen in Valencia, dan komen er veel vragen op je af. Waar ga je wonen, waar moeten de kinderen naar school, wat voor documenten heb je allemaal nodig? Hoe vind je geschikte kantoorruimte? Kortom: verhuizen naar Spanje vergt veel voorbereiding. Match Better Valencia begeleidt al meer dan tien jaar expats die zich in Valencia willen vestigen, en doet dit met veel passie.

Oprichtster Marja Beerens werd in 2003 op slag verliefd op Valencia, bleef er wonen en werken, en startte in 2010 haar bedrijf Match Better Valencia. Met haar adviesbureau heeft zij inmiddels honderden expats geholpen om zich net als zij ook snel thuis te voelen in deze mooie stad, en een nieuw leven te beginnen onder de Spaanse zon.

Het professionele, internationale team van Mach Better Valencia helpt inmiddels zowel particulieren als bedrijven die Valencia zien als hun droombestemming. De combinatie van een persoonlijke aanpak, jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van de Spaanse cultuur is voor het team van MBV de perfecte formule voor jouw succes!

Wie is Match Better Valencia?

Maak kennis met ons team

Rinze

Talen: Nederlands, Spaans, Engels

Hi! Ik ben Rinze en ook ik heb ons kikkerlandje verlaten voor de Valenciaanse zon.

Kort voor de Covid pandemie ben ik met een zeilboot aangemeerd in de haven van Valencia, op dat moment niet wetende dat ik zo gek zou gaan worden op deze heerlijke stad. Zonder de initiële intentie om hier naar toe te verhuizen, woon ik hier nu toch al weer sinds 2019 en ben ik ook zeker van plan om mijn leven hier nog verder uit bouwen!

De magische blauwe lucht, de 300 dagen zon, het leven buiten, het strand, de prachtige routes om te hiken, de algehele vibe die er heerst in de stad en omgeving en nog zo veel dingen meer (die je zelf zult gaan ontdekken) maken dat deze regio een uitzonderlijke plek is om te wonen.

Top dat je de eerste stap hebt om dit avontuur aan te gaan. Nu is het aan ons/mij om daar zo goed mogelijk invulling aan te geven. Ik zal hulp bieden bij de zoektocht naar huizen, sportfaciliteiten, scholen, boekenclubs, flamencolessen, paella klas en noem het maar het op! Daarnaast zorg ik natuurlijk voor alle benodigde administratie voor residentie, openen van een bankrekening en nog vele zaken meer.

Je kunt met iedere vraag of verzoek bij me terecht zodat ik het voor jou/jullie zo makkelijk mogelijk kan maken!

Nos vemos luego en Valencia!

Fleur

Talen: Nederlands, Spaans, Engels

Voor mij was het liefde op het eerste gezicht voor de stad Valencia, toen ik hier 12 jaar geleden kwam wonen. Ik ben jouw contact bij het plannen van de bezichtigingen, ik begeleid je bij een inschrijving bij de gemeente, help je bij het openen van een bankrekening en bij het afsluiten van een verzekering. Daarnaast ben ik intern inzetbaar bij een startend bedrijf in Valencia om de administratieve en operationele activiteiten op te starten en om contact te leggen met de Spaanse instanties.

Tip van Fleur: Lees mijn reisgidsen ‘Time to Momo Valencia’ en ‘Valencia, hoogtepunten uit de stad en regio’ als voorproefje! Ook laat ik je graag live de stad zien tijdens een informatieve (fiets)tour. Voor iedere nieuwe inwoner van de stad is dit een perfecte introductie.

Virginia

Talen: Spaans, Engels

Mijn naam is Virginia. Ik ben een Engelstalige advocate, afgestudeerd aan de universiteit van Valencia, maar heb vier jaar lang in Engeland gewerkt. Ik weet daarom goed wat het is om een nieuwkomer te zijn! Ik kan me goed inleven in onze clienten, zorg dat ze zich snel thuisvoelen in Spanje en maak het hen zo gemakkelijk mogelijk om een bedrijf te starten of een huis te kopen. Ik zorg dat alle processen legaal, veilig en soepel verlopen, zodat onze clienten Valencia helemaal geweldig vinden, vanaf dag één.

Maria

Talen: Spaans, Engels

Ik ben geboren in Valencia, maar heb ook in de VS, Ierland, Engeland, Italië en België gewoond, evenals in andere steden in Spanje zoals Barcelona en Madrid. Mijn favoriete plek om te wonen is echter Valencia en daarom besloot ik uiteindelijk om mij hier te vestigen. Deze stad heeft een heel speciaal licht, het is er prachtig weer en de mensen zijn zo vriendelijk en warm. Het is een stad met volop kansen en zit ook vol geschiedenis en culturele diversiteit. Ik heb bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit van Valencia, en heb ook een BA in Business and Languages van de Universiteit van Wolverhampton in Engeland, plus een MBA van IE (Instituto de Empresa) in Madrid. Ik geef buitenlanders en Spaanse burgers fiscaal en boekhoudkundig advies, in overeenstemming met hun behoeften en onze wetten.

Maria’s top tip: na een week hard werken is mijn favoriete plek om naartoe te gaan de Marina Real in de haven om te genieten van een heerlijk rijstgerecht met kreeft. Mijn favoriet!

Julian

Talen: Nederlands, Spaans, Engels

Hola ik ben Julian en ben geboren in Den Haag.

Ik heb in Nederland de opleiding sociaal maatschappelijk dienstverlener gedaan, omdat ik het leuk vind om mensen te helpen en begeleiden.

Belangstelling voor de makelaardij kreeg ik tijdens mijn stage bij een wooncorporatie in Limburg. Daarom vind ik het fijn dat ik mijn twee passies kan combineren bij Match Better Valencia.

Ik woon en werk nu in Valencia met veel plezier. Graag help ik je bij het vinden van je droomhuis.

Ik plan bij Match Better Valencia de afspraken bij de makelaars en begeleid je bij de bezichtigingen en zorg dat de formaliteiten, die nodig zijn om in Spanje te wonen en te werken vlekkeloos verloopt.

Hasta pronto of nos vemos en Valencia!!

Nathali

Talen: Nederlands, Engels, Duits en Spaans

Ik ben Nathali en woon sinds augustus 2020 samen met mijn gezin in Valencia.
Wij hebben het drukke Amsterdam ingeruild voor een rustige woonplek buiten de stad, waarvandaan we in 20 minuten in het bruisende stadscentrum staan.
Toen wij hier voor het eerst kwamen, en we inmiddels al meerdere plekken hadden bekeken, voelde het hier meteen goed. Het klopte gewoon.

Alweer 13 jaar run ik vol passie mijn eigen interieur ontwerpstudio House for Interior en kan ik je helpen om jouw plekje in Valencia ook als een echt thuis te laten voelen. Of het nu gaat om nieuwbouw of verbouw of het restylen van je woning, dan ben je bij mij aan het goede adres. Een interieur bedenken is bij mij nooit standaard, ik laat je graag verrassen.

Inmiddels weet ik waar je hier de leukste interieur items kunt vinden en mijn voelsprieten blijven aanstaan om nog meer leuke adressen te spotten. Voor mijn opdrachtgevers die in Nederland wonen is het zelfs mogelijk om de inrichting in Nederland uit te zoeken en te vervoeren.

Tip van Nathali:
In en rondom Valencia kan je naar een Rastro, een vlooienmarkt, dit is dé plek om leuke bijzondere items te scoren. Je moet er wel vroeg voor uit je bed, want anders ben je te laat voor de echte pareltjes.

Marja

Nederlands, Spaans, Engels

Hola! Ik ben Marja en woon en werk vanaf 2003 in Valencia. Toen ik werkte als schoolmanager op een internationaal taleninstituut kreeg ik vaak vragen over hoe je te vestigen in Valencia. Hierdoor kwam ik op het idee om Match Better Valencia op te richten. Sinds 2010 begeleiden wij iedereen die net als ik verliefd is geworden op deze prachtige stad en hier wil gaan genieten van de relaxte levenstijl! Welkom in Valencia!

Twijfel je nog?

Neem contact met ons op.

Contact