Alexandra en Peter Kiel

“Tijdens onze eerste trip naar Valencia werden we instant verliefd op de stad, de mensen en de mentaliteit. We wisten het meteen: hier willen wij ook een appartement.”

 

Vertelt Alexandra Kiel. Het avontuur startte met een vakantie-appartement in Valencia. Inmiddels is Alexandra met haar gezin geëmigreerd naar hun prachtige huis in Náquera. Marja Beerens van Match Better Valencia staat hen bij met raad en daad.

 

“Spanje kwam altijd wel terug als rode draad in ons leven vanwege het werk van mijn man, Peter. Maar ons hart lag qua vakantieland bij Italië. Zo’n 8 jaar geleden zijn we via een vriendinnetje in Náquera, vlakbij Valencia terecht gekomen.”

 

Alexandra en Peter raakte onder de indruk van de topplek waar hun vriendin woont en zijn samen met haar de stad Valencia gaan bekijken.

 

“Wat een fantastische stad, Valencia! We waren direct verliefd op de plek, de zorgzame en lieve mensen en de relaxte manier van leven. Ze maken er een feestje van. We waren direct overtuigd dat we hier een vakantie-appartement wilden gaan kopen, samen met goede vrienden van ons. Na een oriëntatieronde in verschillende wijken en een bod gedaan te hebben op een appartement wat tot niets uitpakte, hebben we een volgende trip gepland en Marja ingeschakeld. Zij heeft voor ons een aantal appartementen gevonden. Eén daarvan was ons huidige vakantie-appartement in el Grau, in de haven. We zijn daar gaan kijken en wisten het gelijk: dit past als een jas. ‘s Ochtends brachten we een bod uit en ‘s avonds zaten we aan de cava. Door de aankoop met z’n vieren te doen, konden we wat meer besteden en hebben we als bonus onze vriendschap nog sterker gemaakt.”

 

Het vakantie-appartement in El Grau is een investering en wordt door Alexandra, Peter en hun vrienden, Mark en Irene Pel voor henzelf gebruikt. Ook verhuren ze het aan vrienden, bekenden en familie voor een kleine prijs. Om de vaste kosten te dekken en mensen mee te laten genieten van het heerlijke leven in Valencia.

 

“De afgelopen 6 jaar zijn we allemaal, met elkaar en ook los van elkaar, in het appartement geweest. Valencia is echt een thuisstad geworden voor mij, eigenlijk veel meer dan Nederland. Dat is best een bijzonder gevoel. Het bevestigde ook het idee dat we vaker in Spanje wilde zijn. In Nederland waren we niet zo heel happy meer: het is er altijd wat grijs, de mensen zijn minder vrolijk en zwaarder op de hand aan het worden, toen kwam de coronacrisis er overheen. In de loop van de  jaren ontstond door dit alles het idee om ook een huis in de buurt van Valencia te kopen en meer tussen Nederland en Spanje te variëren. Een ‘wat leuker leven’ voor onszelf op te bouwen. Je kunt hier echt fijn leven namelijk. Het klimaat is prettig, je leeft bij de dag, het is hier lichter. Dat was een beetje onze droom.”

 

“In onze zoektocht naar dat vakantiehuis was Marja altijd aanwezig. Zij ging voor ons kijken en met ons meekijken. Ook stond en staat ze nog steeds altijd klaar wanneer we advies nodig hebben. Heel fijn, want je komt op plekken en in huizen die niet ok zijn en veel onderhoud nodig hebben. Marja ziet dat meteen: wat wel of niet goed is aan een huis, zij kan er echt doorheen kijken.”

 

Tijdens de zoektocht online kwam Alexandra het huis van hun dromen tegen in Náquera. Het paste helemaal niet binnen haar zoekopdracht maar het zag er fantastisch uit.

 

“Het huis heeft ons uitgezocht zeg ik altijd. Het kwam opeens voorbij en we waren direct enthousiast. Na een uur zei mijn man: ‘we verkopen alles in Nederland, kopen het huis en emigreren naar Spanje’. Het is een atypisch Spaans huis, helemaal van hout en staat op een prachtige plek. Marja is gaan kijken en belde ons: je moet komen, dit is fantastisch. In november 2021 is Peter direct met onze zoon naar Valencia gevlogen om te gaan kijken. De dag erop zijn ook ik en mijn dochter gaan kijken. Het huis en de plek voelde echt heel goed, maar voor ons was er één voorwaarde: we doen dit alleen als ook onze kinderen dit willen. Mijn dochter twijfelde nog, maar na het zien van het huis en de plek, kon ze zich wel indenken om in haar tussenjaar in Valencia te leven. We hebben een bod gedaan en in april 2022 was de sleuteloverdracht. Op Koningsdag: een symbolische dag want diezelfde datum een aantal jaren eerder kochten we ons eerste appartement in El Grau.”

 

“De afgelopen 6 maanden hebben we het huis aangepast en gerenoveerd. Op 1 oktober zijn we met verhuiswagens en complete inboedel hier naartoe verhuisd. Nu starten we het opbouwen van ons leven hier, een mooie uitdaging voor ons als gezin en ieder afzonderlijk.”

 

In de zoektocht hebben Alexandra en Peter Marja van Match Better Valencia regelmatig om raad gevraagd en ingezet om zaken te regelen.

 

“Het mooie van Marja is dat zij meteen zag dat dit huis echt iets is. Marja kan er goed doorheen kijken, daar heeft ze ons heel erg mee geholpen. Ook heeft de advocate Virignia, waar Marja mee samenwerkt, ons enorm geholpen, begeleid en wat zaken opgelost. Julian van Match Better Valencia heeft voor onze kinderen de NIE nummers aangevraagd. Het is heel fijn om te weten dat Marja altijd klaar staat om haar mening en advies te geven.”

Delen

Familie in Alzira
Marlinda Uhrig