Margot en Angela

“In het bureaucratische Spanje zou ik niet weten hoe je je weg moet vinden als je geen team hebt die je daarin helpt op de juiste manier. De hulp van Match Better Valencia is heel waardevol. Daarom hebben we nu een prachtig appartement wat mooi is ingericht en we ook nog kunnen verhuren.”

Aldus Margot van Ham, getrouwd met Angela Deelen. Samen met hun drie kinderen zijn zij op zoek gegaan naar een vakantieappartement in de wijk Cabañal in Valencia. Met de kennis en kunde van Marja Beerens van Match Better Valencia aan hun zijde.

Voor zowel Angela als Margot bestaat de voorliefde voor Spanje al sinds de studententijd na beide Spaans gestudeerd te hebben ín Spanje. Angela studeerde in Valencia waar ze Marja Beerens destijds al leerde kennen en Margot studeerde Spaans in Salamanca. “Na veel vakanties in Spanje ontstond het idee om ergens in te investeren. We wisten al snel dat het Valencia zou worden. Angela was al heel enthousiast over Valencia en we zochten liever iets in de zon ;).”

“Onze zoektocht startte op Idealista en dan wordt al vrij snel duidelijk dat je geen idee hebt hoe de Spaanse huizenmarkt werkt. Huizen worden door meerdere makelaars verkocht, alles werkt heel anders dan in Nederland en je bent toch de toerist en buitenstaander. Al vrij snel hebben we Marja gevraagd met ons mee te zoeken.”

Valencia kent een aantal gewilde wijken zoals Ruzafa, maar Angela en Margot hadden al meteen hun favoriete wijk voor ogen: “Ruzafa is helemaal hip en happening, maar met drie kinderen midden in de stad in de drukte zagen we niet zo zitten. Cabañal is een wijk die ons direct aansprak. Het ligt 300 meter van het strand, je kan er heerlijk eten, het is een authentieke Spaanse visserswijk. Er is veel creativiteit te vinden en het is heerlijk om ná de drukte van de stad terug te komen in deze rustige wijk. Ook voor de kinderen is het ideaal met het strand om de hoek en overal speeltuintjes.”

Tijdens een lang weekend zijn Margot en Angela samen met Marja drie appartementen gaan bekijken: “Tijdens dit weekend hebben we het hele team van Match Better Valencia ontmoet én hebben we na de bezichtigingen direct gekozen voor een klein appartement op de begane grond met twee slaapkamers.”

Het appartement van Margot en Angela wordt nu gebruikt als vakantiewoning voor henzelf én voor de verhuur (zie: https://www.casaxavavalencia.com/). “Onze droom is om later ooit naar spanje te emigreren.”

Match Better Valencia heeft vanaf de zoektocht t/m de inrichting van het appartement geholpen: “Het begon met een gesprek met Virginia de advocate, waarna Marja met ons appartementen heeft bezichtigd. Julian is aan de slag gegaan met onze NIE nummers, met gas, water licht en een klusjesman. Door Nathali hebben we ons appartement laten inrichten tot een kleurrijk en echt paleisje.”

Margot heeft hele positieve ervaringen met Match Better Valencia:
“Je hoort de verhalen van ik vertrek: al je spaargeld in iets stoppen wat dan kat in de zak blijkt te zijn. Dat wil je niet. Het is heel fijn dat je iemand aan je zijde hebt die je kan vertrouwen en die je wil helpen.”

Delen

Rob Maatman
Familie in Alzira