Familie in Alzira

“Het is heel fijn als je een soort steunpunt hebt in een land waar je niemand kent en de taal niet machtig bent. Marja en haar team nemen alles over, waardoor we het gehele (aankoop)proces als zorgeloos hebben ervaren.”

Aldus de kopers van hun familiehuis in Alzira in het gebied dat bekend staat als ‘de groene long van Valencia’. In hun zoektocht kwamen zij via via in contact met Marja Beerens van Match Better Valencia.

“We waren al een aantal jaren om ons heen aan het kijken naar een plek waar we ons lekker voelen. Om daar een huis te kopen. In onze zoektocht hebben we de minder warme delen van Zuid-Europa bezocht. Na Griekenland, Italië, Noord-Spanje en Portugal kwamen we eigenlijk bij toeval in Valencia terecht. Dat beviel ons direct heel goed, de mensen zijn zo vriendelijk, we waren meteen verkocht. Het was voor ons duidelijk: hier willen we verder kijken.”

“De focus van onze zoektocht lag voornamelijk ten Noorden van Valencia, maar daar vonden we niets. Na terugkomst in Nederland vond mijn man online een mooi huis in Alzira. Het gebied kenden we eigenlijk nog niet. Wat ons direct aansprak is dat Alzira de groene long van Valencia is.”

Vanuit Nederland een huis bezichtigen is moeilijk. Via een kennis die veel in Valencia is en positieve ervaringen met Marja heeft, is contact opgenomen met Match Better Valencia.

“Wij waren in Nederland en hebben Marja gebeld dat we een huis hadden gevonden en of zij kon gaan kijken. Na wat onderzoek van Marja bleek dat het huis net verkocht was. Maar 2 dagen later belde Marja dat de koop niet doorging. Ze heeft toen direct de koe bij de hoorns gevat, gebeld en een afspraak voor bezichtiging gemaakt. Een paar dagen later liep Marja met Facetime door het huis en hebben wij via de videocall het huis bezichtigd. Een nieuwe ervaring, maar met de technieken van tegenwoordig en Marja die alles heel goed geïnspecteerd heeft, vertrouwden wij er volledig op dat het goed was. In een paar dagen tijd waren we rond en werd ons bod geaccepteerd.”

Bij de aankoop van een huis in Spanje komt veel regelwerk kijken, zaken die je vooraf niet bedenkt of waarvan je denkt dat je ze vanuit Nederland kunt regelen. Ook voor deze zaken is het team van Marja aan de slag gegaan.

“Je weet vantevoren dat het in een ander land anders gaat, trager bijvoorbeeld. Het kostte best wat tijd nádat ons bod geaccepteerd was om de zaken te regelen en de koop rond te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een NIE nummer aanvragen en de juiste kadastrale registratie regelen. Het team van Match Better Valencia: Marja, Julian en Virginia hebben dit compleet overgenomen. Zelfs na de sleuteloverdracht is Suzan nog voor ons aan de slag gegaan om o.a. aansluiting met water en elektra te regelen.”

Wanneer je een huis of appartement in Spanje koopt, kun je dit met verschillende doeleinden gebruiken: als permanente woonplek, als vakantiehuis of als investering om te verhuren bijvoorbeeld.

“Wij gebruiken ons huis in Alzira als familiehuis. Het staat middenin een prachtig groen gebied in de sinaasappelboomgaard. We wonen er niet, maar gaan hier heerlijk alleen of samen met onze kinderen tijd doorbrengen.”

In je zoektocht naar een droomplek onder de zon, helpt het team van Match Better Valencia om al je vragen te beantwoorden en de benodigde zaken te reglen.

“We bevelen Marja en het hele team van Match Better Valencia aan als je een huis in of regio Valencia wil kopen. De doortastendheid van Marja op momenten dat het moet is heel fijn. Marja heeft een buitengewoon capabele en intelligente advocate waar ze mee samenwerkt (om een huis te kunnen kopen in Spanje moet je een advocaat in de arm nemen). Het team heeft hele goede en ook nog leuke mensen die alles compleet van je overnemen waardoor het zorgeloos is. Wij zijn zeer tevreden.”

Delen

Margot en Angela
Alexandra en Peter Kiel