Let hierop bij het kopen van een huis in Valencia en omgeving

Een huis kopen is voor de meesten een hele stap en iets wat je niet dagelijks doet. Als je dat in een ander land doet, waar je de taal niet spreekt en de gebruiken niet kent, dan is dat heel lastig. Match Better Valencia heeft vele jaren ervaring bij aankoopbegeleiding. Hier vind je een aantal tips waar je op moet letten bij het kopen van een huis in Valencia.

Vergelijk voor je koopt

Koop niet het eerste huis dat je ziet, maar neem de tijd om te vergelijken. Niet alleen de woning zelf, maar ook de omgeving is heel belangrijk. Laat je door ons goed informeren over de locatie. Wij kennen de stad en de omgeving van Valencia als geen ander. Denk bijvoorbeeld aan winkels, een school, een medisch centrum, een park of openbaar vervoer in de buurt.

Houd rekening met extra kosten

Naast de aankoopprijs zijn er extra kosten waar je rekening mee moet houden. Weet dat de belasting van 10% (Valencia) niet meegerekend is als je een huis te koop ziet staan. Denk ook aan gemeenschappelijke kosten, IBI, onderhoud, gemeentelijke belastingen etc.

Informeer wat je kunt besteden

Als je een hypotheek nodig hebt, dan is het goed om te weten wat je kunt lenen. Spaanse banken kijken naar inkomen, eigen vermogen, maar ook naar of en hoelang je al inwoner (resident) bent in Spanje. Het rentepercentage dat je kunt afspreken gaat altijd over de kale aankoopprijs van de woning zonder belastingen en kosten die je maakt bij de aankoop.

Betaal je de juiste prijs?

Om te weten of je de juiste prijs betaalt, is het handig om goed onderzoek te doen in de wijk waar je wil kopen. Wat doet de prijs van vergelijkbare woningen in dezelfde omgeving. Maar kijk ook goed naar de staat van de woning. Controleer goed of er geen gebreken aan de woning zijn. Soms is het niet zo makkelijk te zien en is het aan te raden om een taxateur in de arm te nemen. Als je een hypotheek nodig hebt, dan dien je sowieso een taxatierapport aan te leveren of de bank regelt zelf een taxateur.

Onderhandelen over de prijs

Of en hoeveel je wil onderhandelen heeft uiteraard te maken met hoe graag je een woning wil hebben. Daarnaast is het ook helemaal afhankelijk van de verkopende partij. Als zij tijd hebben om te verkopen, dan zullen ze hier niet snel op ingaan. Toch heeft de koper altijd de mogelijkheid om een bod uit te brengen.

Registratie en juridisch papierwerk

Om de registratie en het juridisch papierwerk goed te verwerken, is het aan te raden om een advocaat te betrekken bij de aankoop. Dat wil zeggen dat de advocaat vooraf al kan checken of de woning zonder schulden is en juist geregistreerd staat. Bij de aankoop controleert de advocaat of het koopcontract juist is en de procedure correct verloopt.

Kopen van een huis in Valencia

 

Op pagina’s van bijvoorbeeld de Ayuntamiento de Valencia vind je veel informatie, maar het is lastig om alles zelf uit te zoeken. Laat je niet verrassen en vraag onze deskundige hulp. Match Better Valencia heeft een deskundig team van mensen die helpen bij de aankoopbegeleiding. Virginia is de advocaat in ons team en zij heeft al veel succesvolle aankopen met Match Better Valencia gedaan. Ze spreekt naast Spaans ook goed Engels. 

Bericht delen

Ziekenzorg in Valencia
Lekker en gezond eten in Valencia