Ziekenzorg in Valencia

Hoe is de ziekenzorg geregeld in Valencia? Zodra je langer gaat verblijven in (of zelfs gaat verhuizen naar) een ander land is één van de onzekerheden de zorg. Dit is vaak onterecht een zorg en heeft meer dan eens te maken met onwetendheid en angst voor het onbekende. De zorg in Spanje is over het algemeen goed geregeld. Hier lees je over de voor- en nadelen van de ziekenzorg in Valencia.

In Spanje bestaat een zorgsysteem dat bestaat uit een basis zorgverzekering (seguridad social) waar de werkgever de premie afdraagt voor de werknemer. Iedereen die ingeschreven staat in Spanje en een zorgpas heeft, heeft recht op zorg. Deze zorg wordt verleend in de publieke ziekenhuizen en zorgcentra. Algemeen is de zorg hier van zeer hoog niveau, de artsen zijn kundig en ze werken met de beste technische installaties en materialen. Het nadeel is dat het soms lang kan duren voordat je wordt geholpen. Dit geldt voor de eerste hulp, een bezoek aan een huisartsenpost en een afspraak voor een medische ingreep.

Daarnaast kun je een privé-verzekering afsluiten bij een particuliere zorgverzekeraar. Met deze verzekering kun je terecht bij de privéziekenhuizen. Het grootste voordeel van deze ziekenhuizen en zorgcentra is dat je er doorgaans snel wordt geholpen. De zorg zelf is vergelijkbaar met de zorg in de publieke ziekenhuizen. Met de meeste Nederlandse en Belgische zorgverzekeringen kun je in Spanje terecht bij een privé-ziekenhuis.

Privé-ziekenhuizen IMED en Quiron

De meest bekende privéziekenhuizen en centra in Valencia zijn Quiron Salud en IMED. Quiron Salud ligt in Valencia centraal aan het begin van Avenida Blasco Ibañez en heeft onlangs een kleine vestiging geopend tegenover Mercado de Colon. Quiron Salud staat goed aangeschreven in Spanje en heeft 58 ziekenhuizen en 138 andere gezondheidscentra door het hele land. 

IMED heeft 9 centra in de Comunidad Valenciana en in Murcia en er werken 2.500 professionals. IMED heeft in Valencia een aantal jaar geleden een hypermodern ziekenhuis geopend ter hoogte van Palau de Congressos. Zij maken gebruik van de meest geavanceerde technologieën en technische installaties ontwikkeld door Philips. Verder heeft IMED ruime kamers en eventueel plaats voor familieleden.

Laat je niet verrassen door de ziekenzorg in Valencia

Het is natuurlijk niet te hopen dat je vaak van deze services gebruik hoeft te maken. Toch is het fijn als je gerust kunt zijn op dit vlak. Als je definitief gaat wonen in Valencia, dan is het aan te raden om zo snel mogelijk: een NIE aan te vragen, dan een inschrijving bij de gemeente te regelen en daarna een zorgpas aan te vragen bij het zorgcentrum (centro de salud) dat behoort bij de locatie waar u woont. Verblijf je minder dan de helft van de tijd in Spanje, dan kan je ook een Nederlandse/Belgische zorgverzekering aanhouden. Check dan eens bij welke Valenciaanse ziekenhuizen je daarmee terecht kan.

Match Better Valencia helpt bij het aanvragen van een NIE-nummer, de inschrijving bij de gemeente, het regelen van een zorgpas of het kiezen van een privé-verzekering. Ook helpen we indien nodig bij het kiezen van een geschikt ziekenhuis en het daadwerkelijk assisteren bij een ziekenhuisbezoek.

“Voor Match Better Valencia help ik klanten bij het maken van afspraken en het vertalen bij dokter- en ziekenhuisbezoeken. Doktoren en specialisten spreken in Spanje vaak slecht Engels, dus het is belangrijk dat er iemand meegaat die medisch twee-talig is. Ik vind het fijn als ik mensen daarbij kan helpen en een steun voor ze kan zijn.” Sabine Caballero

Bericht delen

Valencia, HUB van Europa in technologie en innovatie
Let hierop bij het kopen van een huis in Valencia en omgeving