Valencia, HUB van Europa in technologie en innovatie

Valencia zet alles in om het nieuwe Silicone Valley van Europa te worden. Valencia als de HUB wat betreft technologie en innovatie. Dat klinkt voor velen als muziek in de oren, maar is het ook haalbaar? Het is iig een mooi streven en Valencia heeft heel veel ingrediënten om deze ambitie waar te maken. 

Waarom Valencia? 

Valencia is een stad met een aangenaam Mediterraan klimaat en een hoge kwaliteit van leven. De stad ligt centraal aan de Middellandse Zee en het heeft een goede verbinding met de rest van de wereld. Er is een goed wegennet, een hogesnelheidstrein, per vliegtuig heeft het meer dan 50 commerciële bestemmingen en er is een grote haven. Valencia is een kennisstad met historie; al vanaf 1499 is Valencia een Universiteitsstad en telt inmiddels meer dan 65.000 studenten per jaar. Valencia zet zich al jaren in om Smart City te zijn en daardoor snel te kunnen schakelen bij nieuwe ontwikkelingen en daarnaast ook duurzaam te werk te kunnen gaan.

Technologie en innovatie in de haven van Valencia

De jachthaven van Valencia heeft tussen 2007 t/m 2013 grote sportevenementen aangetrokken als de America’s Cup en de Formule 1. Toen bleek dat de Olympische Spelen van 2020 niet in Madrid zouden worden gehouden en Valencia daardoor de watersporten van dit evenement niet zou gaan hosten, werd alles ingezet op de haven als kennis- en innovatiecentrum. Juan Roig (eigenaar van de supermarktketen Mercadona) heeft samen met 25 Valenciaanse ondernemers de Businessschool EDEM opgericht. In het ernaast gelegen complex bevindt zich Lanzadera. Hier krijgen startups de kans om zich te ontwikkelen, zich te manifesteren, investeerders te zoeken en zo uit te groeien tot een waardevol bedrijf. Voorbeelden hiervan zijn: Jeff (wasserij service voor particulieren en bedrijven), Zeleros (zij ontwikkelen de Hyperloop voor Europa), Growpro (een platform voor internationale studenten).

In andere voormalige scheepswerven in de haven van de America’s cup zijn al bedrijven gevestigd als: BioHub VLC (lifestyle en science), Idacom (IT-services), Tecneca (digital projects), Innsomnia (coworking) en Angels Capital (invest).

Samenwerking met Invest in VLC

Invest in VLC is een initiatief van de gemeente, de Kamer van Koophandel en commerciële partijen in Valencia om interessante buitenlandse investeerders en bedrijven van kwaliteit aan te trekken. Match Better Valencia is een partner van Invest in VLC en daarmee kunnen wij bedrijven helpen zich op een snelle en efficiënte wijze te vestigen.

Ook dit jaar vond het Valencia Digital Summit plaats in oktober in de Stad van Kunst & Wetenschappen. Meer dan 20.000 deelnemers droegen bij aan dit evenement waar startups hun bedrijf presenteren, kennis wordt uitgewisseld, investeerders worden gevonden en samenwerkingen worden aangegaan. 

Denk je er ook over om in Valencia te investeren, een bedrijf op te richten of een vestiging te openen? Wij van Match Better Valencia helpen je graag op weg bij het contact leggen met interessante partijen, het zoeken naar een geschikte locatie, het regelen van papierwerk en bij het zoeken naar personeel.

Bericht delen

natuur als inspiratie voor je huis in ValenciaDe natuur als inspiratie voor je huis in Valencia
Ziekenzorg in Valencia