Wonen en werken in Alicante

Sommige locaties in Spanje zijn alleen leuk voor een vakantie, maar waar kun je in Spanje ook fijn wonen? Alicante heeft beiden; het is leuk voor een vakantie, maar Alicante is ook de perfecte stad om te wonen en werken. 

De stad Alicante telt rond de 350.000 inwoners, ligt in de provincie Alicante en is de zuidelijkste provincie van de Comunidad Valenciana. 

8 redenen waarom iedereen wel zou willen wonen en werken in Alicante

  • De huisvesting is nog steeds goedkoop als je het vergelijkt met andere grote Spaanse steden. Zoek je een huur- of een koopwoning, dan kun je het beste zoeken naar huis kopen of huis huren in Alicante (via Idealista). 

Bij het huren of kopen van een woning komt meer kijken dan je waarschijnlijk verwacht. Laat je goed adviseren door experts, zoals het team van Match Better Valencia.

  • Alicante heeft alle voorzieningen van een grote stad, zoals: goede scholen, ziekenhuizen en winkels. Toch is het historisch centrum klein en zeer overzichtelijk. Te voet kun je je prima verplaatsen door de oude stad, naar de haven en het strand.
  • Alicante heeft een aangenaam klimaat met zachte winters en warme zomers van rond de 30 graden, met in de zomer vaak een prettig koele bries van zee. De bergen om de stad heen zorgen voor een microklimaat, waardoor er weinig regen valt.
  • De stad heeft een rijke geschiedenis uit de Romeinse tijd, de tijd van de Visigoten, de Moren en de Christenen. Allemaal hebben ze hun sporen achtergelaten. In de vestiging ‘Castillo de Santa Barbara’ op de berg ‘Monte Benacantil’ vind je restanten uit de verschillende culturen terug.

De stad ligt direct aan de Middellandse zee en aan de Costa Blanca, met een aantal van de mooiste stranden ter wereld

  • In de stad en de omgeving van Alicante zijn veel feesten en tradities die ieder jaar weer uitbundig worden gevierd. Wie houdt er nu niet van een mooi feestje. Het grootste feest van het jaar is Hogueres de San Juan. In de nacht van 24 op 25 juni worden de Hogueres ofwel de poppen verbrand in de stad. Daarnaast is er gedurende de dagen voorafgaand aan die nacht: vuurwerk, muziek, dans en optochten in lokale klederdracht.
  • Er zijn goede nationale en internationale verbindingen door de grote luchthaven van Alicante, die op 12 kilometer van de stad ligt. In 2019 werden er nog 15 miljoen passagiers vervoerd in vluchten van en naar Alicante en het was hiermee het vier na drukste vliegveld van Spanje. Ook ligt Alicante centraal aan de Middellandse zee. Het heeft een goede verbinding over de weg en per spoor met zowel Valencia en Barcelona in het Noorden, met Madrid in het binnenland en met Murcia en steden in Andalusië in het zuiden.

Er is redelijk gemakkelijk werk te vinden. Doordat Alicante een grote stad is, worden er vaak banen aangeboden. In de zomer zorgt het zomertoerisme in de stad en de omgeving voor veel werkgelegenheid. Ook in de winter zijn er banen te vinden, zelfs voor Nederlandstaligen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze vacature in Alicante.

Bericht delen

start bedrijf valenciaHoe start je een bedrijf in Valencia?
Dorpen en urbanisaties net buiten Valencia