Hoe start je een bedrijf in Valencia?

Veel mensen dromen ervan om naar het buitenland te verhuizen, maar de grootste barrière is meestal het inkomen. Hoe ga je geld verdienen in Spanje, als je geen baan hebt, en nog niet met pensioen bent? Valencia is een stad waar veel expats naartoe verhuizen voor de fantastische leefstijl. Het klimaat, de cultuur en de prachtige stad die zoveel te bieden heeft trekt mensen aan van over de hele wereld. Maar de werkgelegenheid hier houdt te wensen over. Daarom werken veel expats ‘remote’, of op afstand voor een buitenlandse werkgever. Een andere mogelijkheid is om zelf een bedrijf te starten als ondernemer. Start je eigen bedrijf in Valencia is een perfect idee. In deze blog post leggen we uit waarom.

Ondernemen in Valencia: online mogelijkheden

Het vinden van een baan in Spanje is niet gemakkelijk. Je eigen bedrijf beginnen in Spanje vergt ook denkwerk en voorbereiding, maar veel buitenlanders nemen toch die stap. Een online business hebben of werkzaam zijn als freelancer hier in Valencia, is bijvoorbeeld een ideale manier om hier te kunnen wonen en werken en een inkomen te vergaren. De internetverbinding is zeer goed, en er zijn veel uitstekende coworking plekken in Valencia waar je als freelancer per dag een bureau kunt huren om rustig en comfortabel te werken. 

Met de juiste mindset, instelling en flexibiliteit kun jij ook naar het buitenland verhuizen en een bedrijf beginnen. Onthoud dat, zelfs als je bedrijf in het buitenland staat geregistreerd, of als je een arbeidscontract in het buitenland hebt, je nog steeds je jaarinkomen moet aangeven bij de belastingdienst in Spanje. Dit is de wet, wanneer je hier meer dan 183 dagen per jaar woont. Wij kunnen je hier uitgebreid over adviseren.

Hoe start je een bedrijf in Spanje?

Als je een bedrijf wilt vestigen of onderneming wilt starten in Valencia, wil je natuurlijk weten wat daarbij komt kijken. Hoe zit het met alle formaliteiten en documenten die je moet organiseren om als je als BV of zzp’er (autónomo) te registreren in Spanje? Hoe doe je dat met de belasting? Je wilt misschien kantoorruimte vinden, of personeel. Ook wil je misschien een nieuw product op de Spaanse markt brengen. Waar begin je? Wij van Match Better Valencia hebben vele startende ondernemers begeleid bij hun verhuizing naar Valencia. Wij hebben ook menig bedrijfsruimte gevonden voor onze zakelijke klanten en helpen met marktonderzoek indien nodig. We hebben veel kennis van de lokale en regionale markt van Valencia en een uitgebreid netwerk aan contacten om jouw bedrijf in Valencia een goede start te geven.

Wil je jezelf als autónomo te registreren, dan kunnen wij je ook hiermee helpen. Het papierwerk hiervoor is voor de meeste nieuwkomers wat ingewikkeld en wij gaan graag met je mee naar het belastingkantoor om de zaken in orde te maken. Ook is het goed om een ​​accountant (‘gestor’) in de arm te nemen om de driemaandelijkse btw-aangiften voor te doen, evenals de inkomstenbelasting.

Een bedrijf beginnen in Valencia is een fantastische stap en wij helpen je graag om deze droom te verwezenlijken. Lees ook eens de testimonials van onze zakelijk klanten die je zijn voorgegaan. 

Bericht delen

Coworking in Valencia, de nieuwe manier van werken
Wonen en werken in Alicante