Aukina en Eric

Al jaren bezochten wij een paar keer per jaar Valencia en telkens weer spraken we het verlangen uit om hier een appartement te hebben. Toen één van ons een schokkende diagnose kreeg van de huisarts (met gelukkig een goede afloop), kregen we dat laatste zetje; waar wachten we eigenlijk op?

Na een lange zoektocht vonden we op internet ons droomappartement ín onze droomwijk. We boekten meteen voor de volgende dag vliegtickets en Marja, van Match Better Valencia, regelde een bezichtiging voor ons. Zowel het appartement als Marja was een Match en we besloten het appartement te kopen met behulp van Marja. Die hulp was meer dan nodig, zo bleek al snel, want in Spanje moet je goed opletten als je een huis koopt. Zo kregen we eerst te horen dat de verkoopmakelaar – die mondeling aan ons het huis had verkocht – het huis aan iemand anders had verkocht. Dankzij de inzet van Marja en onze advocaat Virginia is het appartement uiteindelijk aan ons verkocht. Ook de Spaanse bank had een fout gemaakt die de koop op losse schroeven zette. Virginia heeft de bank ter plekke aansprakelijk gesteld voor alle schade die zou ontstaan als ze de fout niet binnen een uur zouden oplossen. Terwijl dit gebeurde zaten wij nietsvermoedend in het vliegtuig naar Valencia en toen wij landden was het probleem al opgelost.

Sindsdien hebben wij alleen maar genoten van de zon, de vriendelijke mensen, de mooie stranden, de heerlijke fietstochten en het lekkere eten. Dat allemaal op loopafstand van ons eigen appartement in de mooiste wijk van Valencia.

Delen

Jan Willem de Lange (Randock Web Development S.L.)
Mariëlle en Peter