Stadsplannen en Infrastructuur: Valencia 2022

Valencia heeft voor dit jaar grootse plannen en veranderingen in petto wat betreft infrastructuur en stadsplanning. Het maakt dat de stad nog leefbaarder en prettiger wordt om in te wonen. De stadsplannen voor Valencia op een rijtje:

Metrolijn 10: Alacant – Natzaret

In het voorjaar van 2022 is het dan eindelijk zover. De aanleg van de Metrolijn 10 kwam in 2011 stil te liggen, maar is nu dan toch echt binnen een aantal maanden klaar. De metrolijn van 5,3 kilometer heeft 8 haltes (3 haltes onder de grond en 5 boven de grond). De lijn verbindt het historisch centrum met de wijk Ruzafa, de Stad van Kunst & Wetenschappen en heeft de eindhalte in de wijk Natzaret.

AVLO Valencia – Madrid vanaf €7

Vanaf het station Sorolla in Valencia rijdt de hogesnelheidstrein AVE binnen 1 uur en 40 minuten naar Madrid. Vanaf 21 februari zal de nieuwe trein de AVLO ook gaan rijden op dit traject met dezelfde snelheid van ongeveer 300 kilometer per uur om de 350 kilometer af te leggen. Het grote verschil met deze trein is de prijs voor een enkeltje al vanaf €7 is en hij rijdt op duurzame stroom.

SUMA OV kaart

SUMA is de naam van de nieuwe OV kaart voor Valencia. Je bespaart tot 55% met deze kaart en je kunt hem gebruiken voor de bus EMT, metro-bus, metro, en de cercanías (trein voor de korte afstanden). SUMA 10 strippen is er in 3 zones: zone 1 binnen de stad en direct buiten de stad €8 voor 10 strippen, zone 2 verder buiten de stad €12 voor 10 strippen en zone 3, het vliegveld is €20 voor 10 strippen. Er is ook een maandabonnement af te sluiten voor onbeperkt gebruik.

EMT nieuwe bussen

De gemeente Valencia heeft honderden nieuwe bussen aangeschaft om het wagenpark te vernieuwen en uit te breiden. De oude bussen zijn gedoneerd via het goede doel Cooperación Internacional – IYC aan een project in Senegal om de leefbaarheid en de bereikbaarheid met de scholen te verbeteren. De nieuwe lijn 70 verbindt Bignola met Kadiamor en Djikesse in Senegal.

Herinrichting Plaza del Mercado en Plaza de la Reina

Het nieuwe Plaza del Mercado begint vorm aan te nemen. Het plein is inmiddels autovrij en de in het voorjaar worden de bomen geplant, waaronder een aantal grote palmbomen. De herinrichting van de Plaza de la Reina heeft een half jaar stilgelegen doordat er restanten van laat-romeinse muren zijn teruggevonden onder het plein en doordat de parking die gedeeltelijk onder het plein ligt in slechte staat verkeerde. Inmiddels is er groen licht gegeven om door te gaan en verwacht wordt dat het nieuwe Plaza de la Reina eind juli van dit jaar klaar zal zijn. Mogelijk zal het plein tijdelijk opengaan tijdens het feest Las Fallas in maart.

Valencia: Gezondste stad ter wereld

Valencia is twee jaar op rij gekozen tot de gezondste stad van de wereld om te wonen. De bekroonde Britse vergelijkingswebsite Money .co .uk, gebruikt de volgende criteria: overgewicht, levensverwachting, verontreiniging, zonuren, veiligheid, gezondheidszorg en kosten om te leven. Neem contact met ons op voor meer stadsplannen voor Valencia en actuele ontwikkelingen.

Bericht delen

Van aankoopbegeleiding naar interieur design in Valencia
Nieuwbouw in Valencia