Nieuwbouw in Valencia

De afgelopen jaren is de vraag naar nieuwbouw in Valencia sterk toegenomen. De nieuwe woontorens schieten als paddenstoelen uit de grond. Als derde stad van Spanje telt Valencia 800.000 inwoners (de agglomeratie rond Valencia telt 1.8 miljoen mensen).

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouw kopen in Valencia?

Als de bouw nog moet starten of zich in de eerste fase bevindt, heb je vaak inspraak in de afwerking. Soms gaat dit heel ver in de opties die ze aanbieden wat betreft keukens, badkamers en binnenwanden, soms is het slechts de afwerking of de kleur die gekozen mag worden. Sommige projectontwikkelaars profileren zich op deze wijze.

Alles is nieuw! Dit is natuurlijk logisch, maar besef je ook dat je de komende 10 jaar niet na hoeft te denken over een verbouwing. Wat je koopt, is wat je krijgt. Bedenk of dit voldoet aan je verwachtingen, maar weet dan ook dat dat je de komende jaren een groot verschil maakt in je portemonnee.

Een ander groot voordeel is dat er momenteel kwalitatief goed wordt gebouwd. Er is de laatste jaren veel aandacht gekomen voor energiezuinigheid en duurzaamheid. Voor nieuwbouw is een energiecertificaat vereist. Dit maakt dat de isolatiewaarde in de wanden en de beglazing vele malen beter is dan voorheen.

Ieder nieuwbouw appartementencomplex is tegenwoordig voorzien van alle gewenste faciliteiten. Dat wil zeggen dat er altijd een lift is, een parkeergarage, een gemeenschappelijke tuin met zwembad, kinderspeeltuin en eventueel een fietsenstalling. Dit is bij de meeste bestaande woningen niet het geval.

Je hoeft géén overdrachtsbelasting te betalen voor een nieuwbouwwoning, maar wel de IVA (BTW) van 10%. Laat je hier verder over informeren door het team van Match Better Valencia.

Welke nieuwbouwprojecten zijn er in Valencia?

Het project Sky Homes van Neinor Homes bestaat uit vier torens met 208 woningen in de wijk Malilla tegenover het ziekenhuis La Fe. Er zijn nog een aantal appartementen beschikbaar met 3 of 4 slaapkamers. Neinor Homes verwacht dat de appartementen tussen augustus en november van dit jaar worden opgeleverd. 91% van de appartementen zijn verkocht.

Mistral Homes van Neinor Homes ligt aan de noordkant net binnen de Ronda del Norte. 74% van de appartementen zijn verkocht, maar er zijn nog 2-, 3- en 4- kamerappartementen beschikbaar. Er is een garage, zwembad, en zelfs een padelbaan aanwezig. Alle voorzieningen zijn hier dichtbij. 

Het appartementencomplex AQ Turianova Edificio Arcos van AQ Qcentor ligt aan de zuidkant van de stad, aan de kant van de nieuwe Turia. Deze 2-, 3- en 4-kamerwoningen zijn in de verkoop en starten aan een heel interessante prijs namelijk van €154.828. Er is hier een ‘piso piloto’ aanwezig. Dit is een voorbeeld appartement, waar je kunt zien welke materialen er worden gebruikt en hoe je appartement eruit komt te zien.

Het is belangrijk om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwbouwappartementen die in de verkoop gaan. De mooiste worden als eerste verkocht. Wij van Match Better Valencia weten als eerste wanneer een nieuwbouwproject in de verkoop gaat. Neem vrijblijvend contact met ons op en maak bij ons je wensen kenbaar. Wij helpen je graag verder op weg.

Bericht delen

Stadsplannen Valencia 2022Stadsplannen en Infrastructuur: Valencia 2022
Belasting betalen in Spanje of in het land van herkomst?