Waarom juist nu verhuizen naar Valencia?

Sinds het begin van de pandemie in 2020 is het behoorlijk stil op straat in Valencia. Geen slingers toeristen op de fiets door Turia park, geen volle terrassen op iedere straathoek. Afgelopen zomer zaten er alleen Spanjaarden op het strand. Valencia is niet de bruisende stad waaraan we gewend zijn. Toch is Valencia in 2020 verkozen tot beste expatstad van de wereld. Verhuizen naar Valencia is dus helemaal niet zo’n gek idee, ondanks de situatie. Waarom zou je je juist nu vestigen in Valencia?

Verhuizen naar Valencia; er is geen betere stad volgens expats

Valencia heeft alles. Stranden, mooi weer, prachtige groene parken, lekker eten en drinken, en alle faciliteiten die je in een grote stad mag verwachten. En je kunt overal fijn op de fiets naartoe. Ook zijn de huizenprijzen nog altijd een stuk lager dan bijvoorbeeld in Madrid of Barcelona. De scholen zijn er goed, en – zeker wanneer alles weer z’n normale gang gaat – is het een levendige stad waar je je snel thuis voelt.

De Wereldgezondheidsorganisatie is ook een fan van de regio Valencia. Deze beschrijft de noordelijke Costa Blanca en Valencia als een ideaal klimaat: niet te warm, niet te droog (dus het is er groen), en met veel zon, zodat je voldoende vitamine D binnen krijgt. Voeg daaraan toe de vele mogelijkheden om buitensport te beoefenen, én te genieten van de mediterrane keuken. Je snapt ineens waarom Spanjaarden nog altijd in de top van gezondste mensen ter wereld staan. Heb je nog meer redenen nodig om naar Valencia te emigreren?

Digitaal werken kan prima in Valencia

Hoewel de werkgelegenheid in Spanje nog altijd te wensen overlaat, is dat voor de meeste expats geen enkele reden om hier niet naartoe te komen. De meeste buitenlanders die hier komen wonen hebben hun eigen freelance onderneming, of ze werken op afstand voor een werkgever in hun land van herkomst. Je werk ‘meenemen’ is een ideale manier om een goed inkomen te verwerven in Spanje. Digitaal werken is zeker sinds het coronatijdperk voor vrijwel iedereen normaal, en dat zorgt ervoor dat je als ‘digital nomad’ overal kunt wonen en werken.

Valencia heeft zeer goede faciliteiten voor mensen die online werken. Het internet is er snel en er zijn veel leuke locaties in de stad waar je kunt zitten werken. De verschillende cafe’s en ‘coworking’-plekken zijn ideaal, mochten thuis de muren op je af komen. Het feit dat Valencia zoveel internationale digitale ondernemers aantrekt geeft ook een bijzondere ‘vibe’ aan de stad, en maakt dat het ondanks de vele buitenlanders geen typische expatstad is. Mensen komen hier echt voor de positieve kwaliteit van leven die Valencia te bieden heeft, en niet vanwege een arbeidscontract.

Goede investeringsmogelijkheden

Hoewel Valencia de afgelopen jaren sterk in populariteit is gestegen en steeds meer expats aantrekt, is het nog steeds een stad die in opkomst is en de huizenprijzen zijn hier dus (nog) aantrekkelijk. Het is dus zeker een goede tijd om hier nu te investeren, in een appartement in de binnenstad om te bewonen of te verhuren, of een vakantiehuis om zelf (ook) gebruik van te maken. Net buiten de stad in een van de omringende dorpen kun je al villa’s met zwembad vinden vanaf 120,000 euro. Meer informatie over wijken en dorpen in en om Valencia.

Het mag dan een gek jaar zijn geweest, en de rest van 2021 zal ook nog wel een beetje ongebruikelijk blijven, maar in Valencia is het prima toeven, ook nu. Met je laptop in je tas kun je overal aan de slag. En op een zonnig Spaans terras je emails checken met een cafe con leche en tostada con tomate is helemaal nog niet zo’n gek idee.

Bericht delen

spaanse maaltijdenHoe zit dat nu met die Spaanse maaltijden?