Actief leven en sport in Valencia

Sport en voldoende lichaamsbeweging zijn een belangrijk onderdeel van het leven van veel Valencianen. Het langgerekte Turia-park, de boulevard, het strand en de Middellandse zee nodigen uit om te sporten. Van vroeg in de ochtend tot ’s avonds laat wordt er hardgelopen, gefietst, zie je yoga-klasjes en danslessen. Met 300 dagen zon per jaar is de drempel om buiten te sporten heel laag. Sport in Valencia!

Hardlopen is zeer populair in Valencia. Zowel voor en na de werkdag rennen de Valencianen heel wat af in het Turia park. Er is zelfs een speciaal hardlooppad aangelegd met verlichting, waterkraantjes, kilometeraanduiding en speciale verkeersborden voor hardlopers. Bijna ieder weekend is er wel een wedstrijd waar je als amateur ook gemakkelijk aan mee kan doen. De marathon en de halve marathon zijn het meest populair, maar denk ook aan de 10 kilometer en de Carrera de la Mujer.

Valencia heeft al meer dan 160 kilometer aan fietspaden

Dat maakt Valencia een ideale stad om te fietsen. Daarnaast is Valencia anders dan veel andere Spaanse steden plat en heeft een aangenaam klimaat. Ook buiten de stad komen steeds meer fietspaden. Zo zijn er de Via Verdes. Dit zijn fietspaden aangelegd op de plek waar vroeger een spoorlijn liep. De langste route is de Via Verde Ojos Negros met 167,5 kilometer die vanuit de bergen gaat tot iets voor de kust van Valencia. Boek deze route onder begeleiding van Richard bij Spainish of neem zelf de fiets mee in de trein naar Barracas en zak langzaam af richting zee.

Mocht je Yoga willen doen in Valencia, dan kan dat in het Turia park bij Yoga with Jennison. Jennison is een Amerikaanse uit Californië die haar leven heeft opgebouwd in Valencia. Haar Yogalessen zijn naast een goede workout ook nog eens erg leuk en gezellig. Je ontmoet er leuke mensen en het is op een mooie plek dicht bij de Stad van Kunst & Wetenschappen.

Voetbal is een sport die veel mensen vanaf de tribune of achter de televisie bekijken, maar waarom ga je niet zelf voetballen. Pim heeft voor zijn club Onda F.C. een wedstrijdschema opgezet. Dagelijks kun je je aansluiten en een wedstrijdje voetballen. De voertaal is Engels en Spaans, er zijn verschillende niveaus, je speelt met heel veel nationaliteiten en er is ook een damesteam.

Makkelijker gaat het niet worden; sport in Valencia

Overal waar je kijkt zie je privétrainers die één op één of met een klein groepje aan het trainen zijn. Juan is een ervaren trainer en helpt je om je zwakke plek aan te pakken. Met een training op maat, op een dag en een tijdstip die jou schikt. Makkelijker gaat het niet worden om in conditie te blijven. Neem contact met Juan van Salud en Fitness op via Instagram.

In de bergen om Valencia heen kun je heel goed hiken. Het landschap is er compleet anders dan in en rond de stad. Na de drukte in de stad is het een verademing om buiten de stad in de bergen te gaan wandelen. Er zijn paden voor beginners en vergevorderde klimmers. De Spanjaarden zijn net berggeiten, als je complete families op de steilste paden ziet klauwteren. Stefan van Nuestra Aventura kent de bergen op zijn duimpje en is een goede reisleider.

Andreas organiseert samen met Alonso en Nacho 3-daagse Padelreizen naar Valencia. Waar kun je beter je favoriete sport beoefenen dan in het hart van de Padel-sport. Nacho heeft meer dan 10 jaar ervaring als padel-coach en hij is lid van de club Padel Elite in Paterna. Geniet van Valencia en breng je spel naar een nieuw niveau bij Padel Retreat Spain.

Je maakt nergens zo snel vrienden als tijdens het sporten

De Beachvolley velden van Beachbol liggen aan het strand van Malvarrosa ter hoogte van de club Aquarella. Als je geen beginner meer bent in volleybal, dan sluit je gemakkelijk aan bij een groep en als je het wil leren dan zijn er een aantal keer per week beginners lessen. Je maakt er supersnel vrienden en naast de beachvolley worden er ook andere leuke activiteiten georganiseerd.

Laat je inspireren door deze voorbeelden. Valencia inspireert enorm om een gezond leven te leiden met veel lichaamsbeweging en een gezond dieet. Match Better Valencia helpt je graag om een nieuw leven op te bouwen in Valencia.

Bericht delen

El Cabanyal een dorp in de stad Valencia
Tweede huis in Valencia