Zomerfestivals in Valencia

Zomer betekent dat het weer tijd is voor leuke zomerfestivals in Valencia. In de zomermaanden is er overal feest op straat, op het strand, in de clubs, in de parken en in de haven. Tot een uurtje of 8 ’s avonds is de stad uitgestorven en dan komt iedereen langzaamaan weer tot leven. De straten en parken stromen vol. Het lijkt wel of iedereen naar buiten wil, zin heeft in vertier en een feestje.  

Bigsound Valencia Festival 

Bigsound Valencia Festival is een populair zomerfestival in Valencia, waar grote namen komen uit de wereld van Spaanse en Latijns-Amerikaanse pop, R&B, rap en reguetón.  Namen als Bizarrap, Sebastián Yatra, Selecta, Mora en Delaporte zijn slechts een aantal van de totale line-up. 

29 juni t/m 1 juli, Ciudad de las Artes y las Ciencias

Valencia Jazz Festival

De 15 concerten van het Valencia Jazz Festival worden dit jaar gehouden in het Teatro Principal (andere jaren in Palau de la Musica). Bij 9 van de 15 concerten treden ook Valenciaanse musici op. Een aantal van de optredens zijn: Dave Holland New Quartet op 4 juli, Sedajazz Kids Band op 15 juli, Joan Soler Quintet op 22 juli en Valmuz op 23 juli. Daarnaast zijn er ook gratis Jazz voorstellingen in de openlucht in verschillende dorpen en wijken van de stad. 

4 t/m 30 juli, Teatro Principal

Concerts de Vivers 

Concerts de Vivers is een onderdeel van de Gran Fira de Valencia (de zomerfeesten in juli). Iedere avond treedt er een andere band of artiest op in de Jardines de Viveros. Er zijn optredens van: Los Secretos, The Waterboys, Sofia Ellar en Miguel Poveda. Andere evenementen tijdens de Gran Fira de Valencia zijn: de voorrondes van de verkiezingen van de Falleras in de Turia ter hoogte van de Palau de la Musica (alle weekendavonden van juli) en de Batalla de Flores (bloemengevecht) op 31 juli.

1 t/m 23 juli, Jardines de Viveros

Latin Fest 

Het festivalterrein van Latin Fest beslaat 30.000 m2 en heeft verschillende foodtrucks en een VIP-area. Dit zijn een aantal van de Latin artiesten die hier optreden: Mike Towers, Noriel, Arcangel, Gigolo y la Exce en Eladio Carrión.

15 juli, Marina Sur, Puerto de Valencia

Homenaje a la Ruta 90s & 2mil

Voor muziek uit de 90s en 2000 is de Homenaje a la Ruta 90s & 2mil het festival van het jaar. De naam ‘Ruta de Bacalao’ komt uit de 90s in Valencia en staat voor de route die de feestgangers aflegden van discotheek, naar afterparty, weer door naar beachparty en vervolgens weer naar een club. Dit ging het hele weekend door en iedereen wist precies waar en wanneer het feestje was. De artiesten die dit jaar in de haven zullen optreden zijn o.a.: Kate Ryan, Double You, Arturo Roger, Dario Nuñez en Monica X.

8 juli, Marina Norte, Puerto de Valencia

Verder zijn er enkele grote festivals buiten de stad Valencia, zoals: FIB van 13 t/m 16 juli in Benicàssim (Castellón), Arenal Sound van 1 t/m 6 augustus in Burriana (Castellón) en Rototom Sunsplash van 16 t/m 22 augustus in Benicàssim (Castellón). Naast de vele festivals zijn er in de discotheek Marina Beach Club en in de club Umbracle Terraza veel speciale avonden met populaire DJs. Valencia is dan ook zeker een geschikte plek als je op zoek bent naar een leuk festival, concert of een avondje goed stappen.

Het team van Match Better Valencia staat klaar om je te helpen met allerlei vragen over Valencia.

Bericht delen

Tweede huis in Valencia
MatchBetterValenciaDe 5 beste redenen waarom Valencia de perfecte thuisbasis is voor jouw onderneming!